Responsabilitate-sociala-2
RESPONSABILITATE SOCIALA SI DEZVOLTAREA PROTECTIEI SOCIALE – UN MODEL TEORETIC UTILIZAND TEORIA ASIMETRIEI INFORMATIONALE

Responsabilitatea socială corporatistă (CSR) este un concept ce face referire la atitudinea pe care o companie a societății contemporane ar trebui să o adopte pentru a-și asigura succesul și respectul într-o comunitate.

Programele de CSR sunt, astfel, tot mai numeroase în întreaga lume și atrag după sine o serie de beneficii atât la nivelul companiei, cât și al societății.

Implicarea unei organizații în comunitate devine un fenomen care, cândva prezent doar la nivel mondial, a devenit o realitate și pe plan național.

Romania își are propriile exemple de companii care derulează astfel de programe în asistența socială, ce iau forma unor sponsorizări și donații, a voluntariatului corporatist, înființării de fundații, campaniilor de marketing comunitar și multe altele.

Prin proiectul depus în cadrul programului Comisiei Europene VP/2015/011 am încercat să dezvoltăm și să aplicăm efectiv conceptul de responsabilitate socială pentru județul Buzău, prin determinarea și utilizarea pofilelor de risc pentru creșterea eficacității intervențiilor specifice la nivel de grup  în asistență socială. 

Direcția Generală de Asistență Socială Buzău are rolul de a identifica și de a soluționa problemele sociale ale comunității din domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum și a oricăror persoane aflate în nevoie.

În acest context echipa noastră a realizat că acest concept, de responsabilitate socială, poate fi promovat și în cadrul D.G.A.S.P.C. Buzău, pornind de la identificarea nevoilor beneficiarilor de asistență socială.

În cazul în care doriți să dezvoltăm și să implementăm împreună conceptul de responsabilitate socială în Romania vă invităm să ne contactați pe adresa de e-mail: csr@dgaspc-buzau.ro.

Suntem deschiși parteneriatelor de orice natură, care să contribuie la creșterea calității vieții beneficiarilor de servicii de asistență socială.

Vă mulțumim!

*** CAMPANII DE CSR ACTIVE ***
csr 1csr 2