Welcome to D.G.A.S.P.C. Buzau   Click to listen highlighted text! Welcome to D.G.A.S.P.C. Buzau

Studii/Analize


Analiză statistică privind dependenţa neglijării faţă de alţi factori specifici comunităţilor locale

           Cuantificarea implementării politicilor publice, care privesc asistenţa socială la nivel local se poate realiza prin analize cantitative, prin corelaţia dintre indicatorii specifici şi alţi indicatori demografici şi economici.
Datele care pot fi fost utilizate în astfel de analize au caracter public ( D.G.A.S.P.C., Direcţia Judeţeană de Statistică Buzău etc.).
Pe baza unor indicatori definiţi pentru fiecare unitate administrativ teritorială (comună), utilizând tehnici statistice adecvate, precum arborii decizionali, pot fi determinate profile de risc care să fie utilizate în identificarea comunităţilor aflate în nevoie.
           Arborii decizional reprezintă o tehnică de explorare a datelor cu potenţial atât predictiv cât şi descriptiv. Denumirea sa provine de la faptul că rezultatul se prezintă utilizatorului sub forma unui grafic de tip arbore. Majoritatea algoritmilor care construiesc arbori decizionali pot fi aplicaţi fără restricţii, legate de tipul datelor. Algoritmii de construire a arborilor decizionali necesită un număr redus de parcurgeri a setului de date utilizat.
Forma output-ului permite nu numai realizarea de previziuni şi clasificări ci şi descrierea relaţiilor existente şi analiza datelor cantitative.
Arborii decizionali CHAID care au fost utilizaţi în studiu (Chi Square Automatic Interaction Detection) se bazează pe testul din tabelele de contingenţă.
          Ca şi variabile analizate au fost ponderea persoanelor neglijate în totalul populaţiei localităţii, în funcţie de numărul populaţiei şcolare faţă de populaţia comunei, dificultatea ajungerii în oraş, ponderea populaţiei ocupate, ponderea numărului de locuinţe faţă de totalul numărului de locuitori.
          Rezultatele studiului de prezintă astfel:

untitled

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

untitled1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

untitled2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

untitled3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


          Se observă că profilul de risc poate fi definit de la comunele în care există o dificultate crescută de a ajunge la oraş (Năeni, Bisoca, Brăeşti), pentru care populaţia are un grad scăzut de ocupare (Magura , Robeasca) sau în comunele în care ponderea locuinţelor e scăzută (Săhăteni).


 

Harti de risc asistenta sociala

           In continuarea studiilor efectuate in  cadrul DGASPC Buzau  a fost realizata o harta a profilelor de risc in asistenta sociala  la nivelul judetului.

harta-profile-de-risc-buzau

 

 


20161025064529_00001 20161025064529_00002 20161025064529_00003 20161025064529_00004 20161025064529_00005


LEGENDA:

fara-titlu

Click to listen highlighted text!