2 APRILIE 2022 – Ziua internaţională de conştientizare a autismului la DGASPC Buzau
1 APRILIE 2022
Centrul de zi pentru copii cu dizabilitati „Dumbrava Minunata” Buzau este un serviciu specializat ce ofera activitati de evaluare, consiliere si interventie psihologica, kinetoterapie, logopedie, terapie multisenzoriala, ludoterapie, terapie specifica, asistenta medicala si activitati educative specifice, printr-o abordare multidisciplinara si integrata, copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani diagnosticati cu autism/TSA, Sindrom L. Down (3-12 ani) si afectiuni psihomotorii, atat in regim centru de zi cat si in regim ambulator.
Cu prilejul zilei de „2 Aprilie- Ziua internaţională de conştientizare a autismului ”, marcată anual, ca urmare a deciziei Adunării Generale a ONU, prin Rezoluţia 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007,Centrul de zi pentru copii cu dizabilitati „Dumbrava Minunata” desfasoara o serie de activitati specifice in parteneriat cu gradinitele de masa din Municipiul Buzau, activitati ce sunt cuprinse in cadrul Proiectelor de colaborare.
Activitatile tematice au ca si scop constientizarea problematicii copiilor cu autism si integrarea acestora atat in societate cat si in invatamantul de masa. Totodata ne propunem sa inlaturam barierele impuse de societate si sa aducem la cunostinta ca si copiii cu cerinte speciale si familiile acestora au nevoie de acceptare, indrumare si sprijin in gasirea solutiilor necesare pentru depasirea situatie in care se afla, dar si in procesul de recuperare.
3 DECEMBRIE 2021
20 NOIEMBRIE 2021 – Ziua Internațională a Drepturilor Copilului
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău marcheaza în fiecare an, pe data de 20 noiembrie, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.
Și anul acesta, copiii se joacă, visează, se bucură, respectând drepturile tuturor!
Copiii au ales ca provocare reprezentari grafice sau poetice care, cu sprijinul Teatrului „George Ciprian” şi a Muzeului Judeţean Buzau au fost expuse in foaier.
Expozitia cu lucrarile realizate de copii poate fi admirata, pana la data de 30 noiembrie 2021.
1 OCTOMBRIE 2021
Cea de-a doua lună a toamnei debutează cu o aniversare specială, ce ne reamintește de bunicii și părinții noștri, dar mai ales de modelele de viață pe care le-am primit de la ei.
IULIE 2021
S-au finalizat lucrarile de renovare ale celor 5 case de tip familial din cadrul C.S.C. Rm. Sarat.
Multumim Bikers For Humanity Romania!
S-au betonat curtile, reparat si varuit peretii exteriori, s-au reabilitat copertinele din spatele caselor, s-au amenajat spatii verzi si renovat complet acoperisurile, s-au modernizat baile si amenajat locuri de joaca in cadrul tuturor celor 5 case de tip familial: Magnolia, Orhideea, Azur, Campionii si Invingatorii.
Mai presus de toate insa, va multumim pentru zambele de pe fetele copiilor, pentru ca ati devenit prietenii lor si le sunteti alaturi!
24.12.2020
Copiii din cadrul Centrului rezidenţial pentru recuperarea şi reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr. 5 Beceni ofera unei familii cu 9 copii bradul de Craciun impodobit cu podoabe confectionate de ei si dulciuri
3 DECEMBRIE 2020
1 OCTOMBRIE 2020
PASTE 2020 la D.G.A.S.P.C. Buzau
3 decembrie 2019 – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități 2019
octombrie 2019
9 mai 2019 – Ziua Europei
11.02.2019
Implementarea proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”
DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI BUZAU implementează proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” în cadrul POCU, AP 4/ PI 9.iv/ OS 4.5 & 4.14, avand calitatea de ca partener al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.
În cadrul proiectului vor fi finanțate activități care privesc îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sistemul de asistență socială (asistenți maternali și personal specializat din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul protecției copilului) prin dezvoltarea de instrumente, proceduri, mecanisme noi și includerea acestora în programe de formare profesională. În plus, se are în vedere asigurarea necesarului de resurse umane prin identificarea asistenților maternali activi în rețeaua actuală și recrutarea persoanelor interesate să aibă această profesie.
În vederea realizării obiectivelor specifice sunt susținute următoarele tipuri de activități:
- Dezvoltarea și introducerea de instrumente/ proceduri/ mecanisme etc. în domeniul asistenței sociale în vederea acordării la nivelul comunității de servicii alternative la îngrijirea în instituții a copiilor, precum și în vederea asigurării tranziției copiilor și tinerilor de la îngrijirea în instituții la îngrijirea în comunitate. Noile instrumente/proceduri/mecanisme dezvoltate prin prezentul proiect vor include și dezvoltarea unui program de formare destinat asistenților maternali și personalului specializat din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul protecției speciale a copilului separat de familie și al prevenirii separării copilului de familie.
- Susținerea unui program de formare profesională destinat asistenților maternali și personalului specializat din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul protecției speciale a copilului separat de familie și al prevenirii separării copilului de familie.
- Dezvoltare rețelei de asistenți maternali
Se are în vedere identificarea și recrutarea atât a asistenților maternali activi în rețeaua actuală cât și a persoanelor interesate să devină asistenți maternali în vederea asigurării pe de o parte a resursei umane necesare reducerii numărului de copii și tineri instituționalizați, iar pe de altă parte pentru asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor care urmează să fie separați de familie în urma confirmării riscului de separare a copilului de familie. Atât asistenții maternali activi în rețeaua actuală cât și persoanele selectate pentru a deveni asistenți maternali vor beneficia de programul de formare dezvoltat la activitatea 1 și susținut la activitatea 2.
1 OCTOMBRIE 2018 – ZIUA INTERNATIONALA A PERSOANELOR VARSTNICE
VACANTA DE VARA LA D.G.A.S.P.C. BUZAU – 2018
ACTIVITATILE LUNII IUNIE 2018 LA C.R.R.R.C.T.C. 5 BECENI
1 IUNIE 2018 – “Copilaria in imagini si culori”
14 mai 2018 – ZIUA NATIONALA A PORTULUI TRADITIONAL ROMANESC sarbatorita la CSCH nr. 14 Rm. Sarat
2 Aprilie 2018 – Ziua internațională de conștientizare a autismului
Sarbatorile de iarna la D.G.A.S.P.C. Buzau
Campania “Respectarea drepturilor copilului incepe de acasa” – dec. 2017 – aug. 2018
“Ateliere pentru drepturile copiilor” – activitate desfasurata la Teatrul George Ciprian, pe 19 nov. 2017, in parteneriat cu “Asociatia Lindenfeld”, “Asociatia Shakespeare School pentru Educatie”, Liceul de Arta „Margareta Sterian, Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul”, „Îmbrațișează diferența”
Vacanta de vara la D.G.A.S.P.C. Buzau – 2017
22-23 iunie 2017 – vizita expertului YANN LE BOSSE, profesor la Departamentul Fundamente si Practici in Educatie al Universitatii Laval din Quebec, Canada
1 martie 2017 – Targul de martisor, expozitie cu produse realizate de unitatile de asistenta sociala la Muzeul Judetean Buzau
1 IUNIE – LA MULTI ANI TUTUROR COPIILOR
1-8 martie la C.R.R.R.C.T.C. 5 Beceni
28 DECEMBRIE 2015
S-A LANSAT NUMARUL 3 AL REVISTEI D.G.A.S.P.C. BUZAU “POVESTEA MEA”!!!
VARIANTA ELECTRONICA este disponibila => aici
23 IULIE 2015
S-A LANSAT NUMARUL 2 AL REVISTEI D.G.A.S.P.C. BUZAU “POVESTEA MEA”!!!
VARIANTA ELECTRONICA este disponibila => aici
29 MAI 2015
S-A LANSAT REVISTA D.G.A.S.P.C. BUZAU “POVESTEA MEA”!!!
VARIANTA ELECTRONICA A NUMARULUI 1/2015 este disponibila aici
VERSIUNEA REVISTEI D.G.A.S.P.C. BUZAU PENTRU NEVAZATORI :