Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau – PARTENERI

sera_logoFundatia SERA ROMANIA este o organizatie neguvernamentala, non-profit, privata, infiintata in martie 1996, care a acumulat o bogata experienta in domeniul protectiei copilului si al promovarii drepturilor copiilor. Scopul organizatiei SERA este de a crea, organiza si dezvolta activitati in favoarea copiilor aflati in dificultate: orfani, copii abandonati, copii neglijati si alti copii in dificultate.

In viziunea noastra copilul are dreptul de a creste intr-o familie sau intr-un mediu cat mai apropiat de conceptul de familie, indiferent de varsta, boala sau handicapul pe care il are.

Acest lucru devine realizabil prin eforturile concrete de dezinstitutionalizare a copiilor, prin reintegrarea lor in familia lor naturala, prin plasamentul la asistenti maternali sau in centre de tip familial, adaptate nevoilor lor specifice de ingrijire si educatie.

Telul nostru final este acela de a gasi fiecarui copil abandonat o familie sau un mediu apropiat de acest concept.

Nici o relatie nu este mai benefica si mai plina de responsabilitate fata de copil precum este relatia parinte-copil.
Fiecare copil trebuie sa fie crescut intr-o familie, de preferat in familia naturala. Daca acest lucru nu este posibil, trebuie gasita o familie alternativa sau trebuie ameliorat mediul institutional de ingrijire, astfel incat sa fie cat mai apropiat de cel familial.

UNICEF-LOGOUNICEF România şi-a început activitatea în 1991. De atunci, colaborăm cu o gamă largă de parteneri, printre care se numără şi guvernul, organizaţii neguvernamentale, copii şi adolescenţi, alte agenţii ale Naţiunilor Unite şi donatori.

În România, promovăm drepturile copilului şi susţinem sănătatea şi nutriţia copilului, educaţia de calitate şi protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijării, exploatării şi a HIV/SIDA.

UNICEF aplică cele mai bune practici globale pentru a consolida sistemele şi serviciile de sănătate, educaţie şi protecţia copilului şi pentru a înzestra familiile cu cunoştinţele necesare pentru a putea avea mai mare grijă de copiii şi nepoţii lor.

 

crucea alb-galbenaFINANŢATĂ DE GUVERNUL FLANDREI ORIENTALE DIN BELGIA

FUNDAŢIA CRUCEA ALB-GALBENĂ BUZĂU
Acordă îngrijiri medico-sociale la domiciliu pentru cei ce locuiesc în Municipiul Buzău, Municipiul Râmnicu Sărat şi zonele limitrofe acestora.

Furnizăm servicii medicale gratuit celor care îndeplinesc condiţiile impuse de Casele de Asigurări de Sănătate (C.A.S. Buzău şi C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.) în cadrul contractului încheiat cu acestea. Furnizăm servicii medico-sociale subvenţionate de Consiliul Judeţean Buzău în baza Legii 34/1998.

Serviciile oferite sunt în acord cu nevoile medicale şi/sau sociale ale fiecărui solicitant, acestea fiind stabilite în urma evaluării medico-sociale.

Echipa de îngrijire este formată din asistenţi medicali cu experienţă, kinetoterapeut, psiholog, asistent social.